BMC teherautók, Minőséget a legjobb áron!

Az 1964-ben alapított BMC ( BRITISH MOTOR CORPORATION ) több mint 300.000 járművet gyártott napjainking és több mint 80 országba történő export tevékenységével a Török gazdaság egyik legfontosabb vállalata. Törökosrzág egyik legnagyobb kereskedelmi és katonai járműgyártójaként a BMC 250.000 m2 alapterületű modern gyártó létesítményeivel, széles termékskálával, képzett munkaerővel és magas termelési kapacitással kínál speciális megoldásokat az autóipar és a védelmi ipar számára.

A BMC jármügyárat úgy tervezték, hogy az felexibilisen megfeleljen számos kereskedelmi és különböző típusú védelmi járművek gyártására, különféle konfugurációkkal.
A gyártó termékpalettáján a buszoktól a teherautókig, a harckocsiktól a különleges páncélozott járművekig számtalan terméket megtalálunk.

A kiváló mérnöki képességekkel és fejlett gyártási technológiával kifejlesztett prototípusok összes teljesítmény tesztjét a nemzetközi szabványoknak megfelelően hajtják végre.

Dinamikus és erőteljes, több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztató BMC gyár rendelkezik minden szükséges kulcsfontosságú tényezővel, a tervezéstől a K+F-i, a gyártástól az értékesítésig, és kiemelkedő fontosságot fordít az értékesítés utáni szolgáltatásokra úgymint szervíz és alkatrész ellátottság.

A BMC története

1964 - A BRITISH MOTOR COOPERATION céget megalapítják 

1966 - Az első teherautó legurul a gyártó sorról

1975 - A BMC megkezdi első saját motorjának a gyártását

 

1986 - Megkezdődik a FATIH széria gyártása

1990 - A BMC elindítja saját buszainak gyártását

 

1992 - A BMC részt vesz a Parizs-Dakar rally-n. 

1995 - A BMC első ízben kapja meg az ISO 9001 minősítést

 

1999 - Megkezdődik a katonai harci járművek gyártása

2002 - Az első alacsony padlólemezes városi busz gyártásának elindulása

2007 - az első CNG busz 

 

2009 - Elkezdődik az első páncélozott csapat szállító gyártása

2014 - Új tulajdonosi struktúra

2016 - PROCITY és NEOCITY buszcsalád bemutatása

2017 - Az új buszcsalád elnyeri a BUSWORLD BEST DESIGN ( legjobb dizájn ) díjat

 

2018 - Bemutatkozik az új TUGRA

A Szultánnak is van némi köze hozzá!

A BMC a 2018-ban rendezett hannoveri IAA haszonjármű kiállításon rántotta le a leplet legújabb nagyhaszonjármű családjáról, mely a Tuğra nevet kapta. A BMC első körben a távolsági áruszállításra, a nemzetközi árufuvarozásra és az építőipari alkalmazásokra alkalmas modelleket mutatta be Hannoverben. A Tuğra formaterve olyannyira karakteresre sikeredett, hogy már messziről jól felismerhető és azonosítható. Nem utolsósorban nem hasonlít semmilyen más európai gyártó modelljére sem.

Maga az elnevezés az oguz (vagy úz) nyelvből ered és elsősorban a “Szultán kalligrafikus pecsétjét” nevezték így.

A  Tuğrát elsősorban a hűtőmaszk széles rácsai teszik igazán karakteressé, de szintén szokatlanul hat az ajtók kivágása a kabin oldalán. A vezetőfülke ugyanakkor már nem extravagánsnak, hanem sokkal inkább elegánsnak és letisztultnak nevezhető. A Tuğra műszerfala a villamosokét idézi: ívelt műszerfalát fekete, fényes műanyaglemezek teszik letisztulttá. Ennek köszönhetően a BMC kezelőszervei könnyedén áttekinthetők, plusz még esztétikusak is. A világos burkolatok és kárpitok prémium hatást keltenek.

A járművek hajtásáról hathengeres, 6,7 literes Cummins ISB, illetve FPT Cursor 11 ENT-motorok gondoskodnak, melyek az Euro VIc károsanyag-kibocsátási normákat teljesítik. Az erőforrásokhoz ZF manuális, illetve automata váltók csatlakoznak. A mellső tengelyek az Ege Endüstri és BASE Studio török beszállítótól érkeznek, míg a hátsó tengelyeket az amerikai Meritor gyártja. A hidraulikus kormányszervó a török Hemától ered. Az új modellcsalád fékezéséről kétkörös, hidraulikus fékrendszer gondoskodik, de rendelkezésre áll elektromágneses elven működő retarder, illetve ZF intarder is.

A Tuğra modelverziók közül a csúcskategóriát egyértelműen a 4×2-es nyerges képviseli. A 18 tonnás össztömeggel rendelkező vontatót elektromosan állítható és fűthető visszapillantó tükrökkel, aktív vészfékrendszerrel (AEBS), elektronikus menetstabilizálóval (EBS), valamint sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (LDWS) szerelték fel. A nyergeshez opcionálisan 55 literes hűtő, elektronikusan vezérelt fülkebillentés, valamint 7 colos érintőképernyővel ellátott multimédia-rendszer is rendelhető.

 

 


Jelentkezzen tesztvezetésre!

Felkeltettük érdeklődését? Kipóbálná a BMC teharutókat?
Kérjen időpontot tesztvezetésre!
Kérje ajánlatainkat! Kérjen további információkat
a BMC modellekkel kapcsolatban!
Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

Tendix Truck Kft.

H2220 - Vecsés, Széchenyi utca 115.
( Széchenyi utca és Vághy Kálmán utca sarka )

+36 20 556 7725

tendixtruck@tendixtruck.hu

 

 

Tendix Truck Kft.

H2220 - Vecsés, Széchenyi utca 115.
(Széchenyi utca és Vághy Kálmán utca sarka)